Objavljeno: 19.10.16. 13:28

HANNOVER MESSE 2017 - od 24. do 28. aprila

HM-keyvisual
Najznačajniji tehnološki sajam u svetu na kome se godišnje ostvari oko 6 miliona poslovnih kontakata i okupi oko 6 500 preduzeća iz 100 zemalja i više od 220 000 stručnih posetilaca iz celog sveta, događaj je broj 1 u godišnjoj agendi direktora i menadžera velikog broja kompanija, ali i državnika iz raznih zemalja. 

Hannover Messe 2017 imaće odlučujuću ulogu u digitalizaciji proizvodnih procesa. Pod motom sajma „Integrated Industry – Creating Value” sajam će pokazati kako čak i kompanije sa ograničenim sredstvima mogu odrediti i iskoristiti moć digitalizacije i ukazaće na značaj umrežavanja svih aktera u procesu proizvodnje da bi se savladali ključni izazovi četvrte industrijske revolucije. 

Partnerska zemlja biće Poljska, čija industrija beleži impresivne rezultate u pogledu rasta i inovacija. Razvojni planovi zemlje su usmereni na reindustrijalizaciju, promociju inovativnih preduzeća i ekspanziju na stranim tržištima. Poljska će u Hanoveru naredne godine prikazati svoj celokupan tehnološki spektar, sa posebnim naglaskom na IT industriju i energetiku.

Sajam Hannover Messe objedinjuje svetski industrijski „know-how“. Svi ključni igrači industrijske digitalizacije okupiće se u Hanoveru: nemačke kompanije stručne na polju mašinskog i elektro inženjerstva, vodeći američki proizvođači softvera, kao i kompanije iz Kine i Japana, što stvara prilike za nova partnerstva, ideje i rešenja koja se tiču Industrije 4.0. 

Nijedan drugi sajam ne prikazuje sve elemente u industrijskom lancu vrednosti na tako sveobuhvatan i detaljan način. Na predstojećem sajmu istovremeno će biti organizovano 7 Međunarodnih stručnih sajmova: Industrial Automation, MDA (Motion, Drive & Automation), Energy, Digital Factory, ComVac, Industrial Supply i Research & Technology. Akcenat će 2017. biti na izložbama industrijske automatike, energetike, ponudi dobavljača komponenti za industriju i izložbi pogonske tehnike, pre svega hidraulike i pneumatike. Pored izložbenog dela gde se predstavljaju kompanije, Hannover Messe nudi preko 1 000 foruma, prezentacija i stručnih manifesatcija, pa ujedno predstavlja i značajnu međunarodnu platformu za razmenu znanja i umrežavanje.

Firme koje žele da predstave svoju ponudu na Hannover Messe uvek mogu da se registruju preko zvaničnog sajta sajma www.obs.messe.de i tako obezbede svoje mesto među izlagačima.