Informacije o sajmu
Hannover Messe 2018

Hannover Messe 2018

23.04.18. - 27.04.18. (Ponedeljak - Petak)

Hannover Messe se održava duže od 60 godina i predstavlja vodeći svetski sajam industrijskih tehnologija. 2017. godine je tokom pet dana sajma u Hanoveru zabeleženo rekordnih 225.000 posetilaca (75.000 izvan Nemačke), 6.500 izlagača iz 70 zemalja, 150 startapa i ostvareno 5,6 miliona poslovnih kontakata.

Hannover Messe 2018 obeležiće dve bitne promene u samom konceptu sajma.  Prva se odnosi na godišnji sajam Industrial Automation (industrijska automatizacija) koji će od naredne godine biti spojen sa dvogodišnjim sajmom Motion, Drive & Automation – MDA (pogonska tehnika, hidraulika, pneumatika, tehnika fluida). Oba predstavljaju vodeće sajmove pod okriljem Hannover Messe, a od 2018. održaće se zajedno kao jedan sajam pod novim imenom Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD), sa ciljem da se još izražajnije istaknu trendovi i inovacije u ovim oblastima. Ovo praktično znači da će oblast hidraulike, pneumatike i pogonske tehnike biti prisutna svake godine na Hannover Messe, a ne svake druge što je do sada bila praksa.
Druga značajna promena odnosi  se na vodeći svetski sajam intralogistike CeMAT koji će se, počev od 2018. godine, svake druge godine održavati paralelno sa sajmom Hannover Messe. CeMAT i HANNOVER MESSE biće snažan duo sledeće godine, pružajući jedinstvenu platformu za međunarodne donosioce odluka iz oblasti industrije i logistike.

Pored IAMD CeMAT, sajamske hale u Hanoveru će popuniti dobro poznate izlagačke oblasti:
  • Energy - izložba obnovljive i konvencijalne energije - proizvodnja, snabdevanje, prenos, skladištenje
  • Industrial Supply - izložba rešenja industrijskih dobavljača i lake gradnj
  • Digital Factory - izložba integrisanih procesa i IT-rešenja za proizvodnju i razvoj proizvoda
  • Research & Technology - izložba za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije
Vodeća tema sajma biće "Integrated Industry – Connect & Collaborate", a u fokusu će biti digitalizacija, pametne fabrike i Industrija 4.0. Jedna od vodećih zemalja po obimu izvoza i rastuća industrijska sila Meksiko će kao zvanična zemlja-partner predstaviti svoje industrijske potencijale, prilike za ulaganje i razvojne projekte.